Gruppeleder

Mona Nilsen

Mona Nilsen

Mona Nilsen – fylkesordførerkandidat

Jeg er så heldig å få være fylkesordførerkandidat i Nordland. De siste fire årene har jeg vært gruppeleder i Narvik Kommune. Så i en årrekke kan man si at hjertet og engasjementet mitt har vært i Narvik og for Nordland.

Før jeg ble Gruppeleder i Narvik var jeg fylkestillitsvalgt i FO Nordland. Og har jobbet med helse- og sosialpolitikk i en årrekke der. Nå er jeg klar for å jobbe hver dag for hele Nordlands befolkning.

Nordland har mye å by på, men skal jeg nevne det jeg liker best med Nordland. Må det være naturen. Det finnes få ting som er så bra som å hekte på vogna og dra på tur med hundene mine. Derfor gleder jeg meg til alle de fine turene rundt om i fylket mitt, de neste årene som hele Nordland sin fylkesordfører.

Monas campingvogn med partistæsj

By og land – i hele fylket! 

Vår politiske ambisjon i fylkespolitikken er krystallklar: I hele Nordland fylke skal by og landgå hand i hand! 

Nordland fylke er et rikt fylke, på alle måter. Med byer og tettsteder, med store naturressurser og muligheter. Ungdommene er Nordlands gull, og vi skal gjennom gode læreplasser, gratisskolemåltid og trygge arbeidsplasser legge til rette for at ungdom vår utdanner og utvikler seg– og enda flere forblir i nord.
Og de som reiser ut, som fått erfaringer og lært enda mer, skal ha lyst å komme tilbake.

Jeg og Arbeiderpartiet ønsker å utgjøre en forskjell i Nord-Norge og Nordland. Vi må i større grad lytte til folket i nord, og i mindre grad til sentrale byråkrater, politiske rådgivere og andre uten tilstrekkelig erfaring og kunnskap om landsdelen. Slik kan vi ta vare på våre fortrinn og utvikle landsdelen til der bedre.  Jeg har jobbet med veldig mye forskjellig, og har hatt ulike jobber siden jeg var 15 år. Alt fra kiosk og renhold til rus og psykiatri. Jeg har møtt mennesker i alle samfunnslag og i ulike faser av livet.