Bjørnar Skjæran valgt som ny nestleder for Arbeiderpartiet

I dag ble leder av Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Selnes Skjæran, enstemmig valgt som ny nestleder i Arbeiderpartiet. -I dag er vi utrolig glade og stolte over valget av Bjørnar, sier nestleder Ida Pinnerød, som også har sittet i valgkomiteen. 

Det var 19. mars at det gikk ut en pressemelding hvor valgkomiteleder Hans-Christian Gabrielsen offentliggjorde at en enstemmig komite hadde innstilt Skjæran:

«Bjørnar Skjærans erfaring som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter inn i partiets ledelse. Han har sitt daglige virke utenfor Stortinget og bringer med det inn perspektiver fra politisk debatt og partiarbeid lokalt. Vi mener at ledelsen som kollegium vil bli styrket med Skjæran. Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord hvis han blir valgt av landsmøtet», fortsetter Gabrielsen. 

Ny ledelse i Nordland ArbeiderpartiSkjæran går med dette av som fylkesleder i Nordland. Skjæran er takknemlig for fine år i Nordland Arbeiderparti. -Jeg har hatt fantastiske år i ledelsen av Nordland Arbeiderparti, og ser frem til å jobbe sammen med alle kandidater og tillitsvalgte i en ny rolle. Vi har fantastiske kandidater jeg gleder meg til å jobbe for å få valgt, sier Bjørnar Skjæran.

Det er nestleder Ida Pinnerød som vil lede Nordland Arbeiderparti inntil ny leder er valgt.

Årsmøtet i mars var vel kjent med at denne situasjonen kunne oppstå, og gjenvalgte vår dyktige nestleder Ida Pinnerød. Hun har vært nestleder siden 2015 og Nordland Arbeiderparti er i trygge hender, sier Skjæran.

Styret vil samles i Bodø 2. mai for å diskutere innkalling til ekstraordinært årsmøte i Nordland Arbeiderparti. -Min anbefaling er at styret tar initiativ til å innkalle til ekstraordinært årsmøte i februar/mars 2020 i stedet for et representantskap, sier Skjæran.

Ida Pinnerød ser frem til at styret samles. -Når vi først skulle «miste» lederen vår, så kunne det ikke skjedd på en hyggeligere måte. Nå møtes styret 2. mai, og jeg er helt sikker på at vi skal finne frem til gode beslutninger og løsninger i tiden fremover. Mye står på spill. Vi har en valgkamp vi skal vinne for sterkere fellesskap i hele Nordland, sier Ida Pinnerød.

For mer informasjon

Kontakt Ida Pinnerød

Via Tor Arne Bell Ljunggren: Tlf: 918 71 441

skjæran