øystein

Like muligheter uansett hvor du bor!

Jeg er stolt av hjemplassen min. Det var trygt og godt å vokse opp på lite Kjerringøy noen mil utenfor Bodø.

. Bygda har en skole og en barnehage, som gjorde det mulig å etablere seg med familie. En butikk der man får kjøpt det meste man trenger og en fergeforbindelse som gjorde det mulig for folk å pendle til jobb. Norge har mange slik bygder, og jeg mener at barn og unge fra Kjerringøy skal ha akkurat like gode muligheter som barn og unge fra Asker, Bærum eller Oslo.

Men da må vi begynne å prioritere hele landet tydeligere.

Skal små steder over hele landet fortsette å leve trenger vi å stase på det. Distriktene merker at de unge trekker til byene. Ofte på grunn av utdanning og arbeid. I Nordland har vi store muligheter innenfor ren energi, turisme, industri, fiskeri, havbruk, landbruk, mineraler og mye mer. Med å satse på disse fordelene og gjennom aktiv næringspolitikk der staten bidrar kan vi skape arbeidsplasser og hjørnesteiner i distriktene over hele.

Hvor man kommer fra skal heller ikke bestemme hvor god skole eller helsetilbud man får. Nå merkes lærer- og sykepleiermangelen ekstra godt ute i de små kommunene. Vi kan ikke bare se på at forskjellen mellom by og land øker. Vi vil ha bedre desentralisert utdanning i Nordland slik at flere får muligheten til å ta en utdanning nært sin hjemplass. En sterkere kommuneøkonomi som snur kutt til satsinger for barn og eldre. Og en ny regjering som ikke aktivt lager nye krav og regler som tvinger fram sentralisering.   

13. september kan du være med å velge hva som skal være det viktigste.