Tar ikke gjenvalg

- Jeg har i dag gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Nordland Arbeiderparti at jeg ikke ønsker gjenvalg til Stortinget, sier Anna Ljunggren

original_1478641419_9784286

Nordland Arbeiderparti har satt 1. august som frist for svar fra kandidatene om eventuelt gjenvalg. Stortingsvalget er 11. september 2017. Stortingsvalglisten for Nordland Arbeiderparti vil være klar i slutten av november.

- Etter å ha tenkt grundig og lenge gjennom om jeg skal fortsette fire nye år på Stortinget, har jeg kommet frem til at tiden er inne for å finne på noe annet å gjøre, sier Anna Ljunggren.

- Det er en samlet vurdering som ligger bak, det har vært snart 12 innholdsrike og lærerike år, utdyper hun.

Anna Ljunggren ble valgt inn på Stortinget i 2005, 21 år gammel. Hun er den yngste kvinnen noensinne valgt inn på Stortinget. Ljunggren har vært medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, justiskomiteen og sitter nå i energi- og miljøkomiteen. I tillegg var hun medlem i den særskilte komiteen nedsatt etter angrepene 22. Juli 2011.

- Selv om det blir fra sidelinjen vil jeg være med å bidra til at Jonas Gahr Støre blir statsminister om ett år. Meningsmålingen fra forrige uke viser at nordlendingene ønsker et skifte, det er ikke rart all den tid dagens regjering svekker kommunenes- og fylkeskommunenes økonomi, reduserer de regionale utviklingsmidlene, innfører flyseteavgift, truer med tvangssammenslåing av kommuner og slår sammen utdanningsinstitusjoner, sier hun

Ljunggren avslutter:

- Jeg er svært takknemlig ovenfor Narvik og Nordland Ap som satte meg på stortingslisten i 2005.

Ljunggren vil ha sin siste dag som stortingsrepresentant 30. september 2017, selv om stortingssesjonen trolig avsluttes 16. juni samme år.

For ytterligere kommentarer kontakt Anna Ljunggren, 90926083

Leder i Nordland AP er tilgjengelig for kommentarer, Bjørnar Skjæran 90660573

Leder i Narvik AP kan også kontaktes, Roger Bergersen 90733520